Iso – 22000

Iso – 22000

  • بدون دیدگاه
  • 122 بازدید
Iso – 22000

استاندارد ایزو 22000 مربوط به صنایع غذایی است که در سال 2018 توسط سازمان ایزو منتشر شده است.

با استقرار این استاندارد در زنجیره تأمین مواد غذایی، توانایی کنترل خطرات ایمنی غذا جهت اطمینان از غذای سالم افزایش پیدا می کند.

آخرین ویرایش استاندارد ایزو 22000 مربوط به سال 2018 است که به وسیله کمیته فنی ایزو TC3 تدوین شده است.

ایزو 22000
ایزو 22000

درگذشته تمرکز استاندارد ایزو 22000 بر اساس این موارد بود:

1- نحوهٔ پیشگیری از مخاطرات غذایی

2- کاهش و حذف مخاطرات ایمنی غذایی

به این صورت هرگونه ریسک سلامتی که می‌توانند به هر نوع مشتری (انسانی یا حیوانی) آسیب برسانند را کنترل می کرد.

اما در ویرایش جدید ایزو مواد غذایی علاوه بر ریسک‌های زنجیرهٔ غذایی بر ریسک کسب‌وکار که می‌تواند از طریق ایمنی غذایی ایجاد شود نیز، تمرکز کرده است.

توجه : با توجه به اینکه این استاندارد از ساختار جدید استانداردهای مدیریتی مطابق پیوست SL پیروی می کند، انعطاف بالایی در یکپارچه‌سازی با سایر استانداردهای مدیریتی دارد.

کاربرد استاندارد ایزو 22000 در کجاست؟!

تمام الزامات این استاندارد بین المللی عمومی است. بنابراین درتمام سازمان‌های داخل زنجیره غذایی و صرفنظر از اندازه و پیچیدگی آنها به کار گرفته می‌شود.

سازمان‌های مستقیماً یا غیرمستقیم درگیر در زنجیره غذایی عبارتند از :

1- تولیدکنندگان غذای حیوانات

2- برداشت کنندگان از گیاهان

3- تولیدکنندگان غذای دام حیوانات وحشی

4- کشاورزان

5- تولیدکنندگان مواد تشکیل‌دهنده مواد غذایی

6-تولیدکننده های انواع مواد غذایی

7-فروشندگان و سازمانهای ارائه‌دهندگان خدمات غذایی

8- خدمات کیترینگ

9- خدمات نظافت و بهداشتی

10- خدمات حمل و نقل

11- انبارداری و توزیع مواد غذایی

12- تأمین‌کنندگان تجهیزات مواد غذایی

13- مواد نظافت و ضدعفونی‌کنند مربوط به صنایع غذایی

14-مواد بسته‌بندی مربوط به غذا

و البته مواد دیگری که با غذا در تماس هستند، ولی به این موارد محدود نیستند.

استاندارد ایزو 22000 بین المللی است. به همین دلیل به هر سازمانی از جمله سازمانهای کوچک و کمتر توسعه‌یافته (مانند مزارع کوچک، شرکت‌های بسته‌بندی و توزیع کوچک، فروشگاه‌های کوچک مواد و خدمات غذایی) اجازه می‌دهد تا اجزایی که در خارج از سازمان توسعه داده‌شده‌اند را در سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی خود قرار دهند.

ایزو 22000

مزایای استقرار ایزو 22000 چیست؟

مزایای بالقوهای که پیاده‌سازی سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی:

1- ارائه غذای سالم (به صورت مستمر)

2- ارائه محصولات و خدمات غذایی که نیازهای مشتری را برآورده می کند.

3- پیاده سازی الزاماتی که مختص سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی است.

4- رسیدگی به خطر های مربوط به هدف های سازمان شما.

اصول سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی

در نظر داشته باشید که ایمنی مواد غذایی به وجود موارد ریسک آمیز برای ایمنی مواد غذایی در زمان مصرف آنها (توسط مشتری)مربوط است.

موارد ریسک آمیز برای ایمنی مواد غذایی ممکن است در هر مرحله ای از زنجیرهی غذایی ایجاد شود

بنابراین کنترل مناسب در طول کل زنجیره غذایی ضروری است.

اصول سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی

  • اصول تحلیل مخاطره و کنترل نقاط بحرانی (HACCP)
  • برنامه‌های پیش نیازی
  • مدیریت سیستم
  • ارتباطات متقابل
  • علاوه بر اصول فوق اصول  مدیریت کیفیت نیز مورد نظر قرار می گیرد.
برچسب‌ها:

ویدیوی هفته

پیشنهاد مدیریت

موم عسل و نحوه ساخت را چه شکلیه
  • بدون دیدگاه
  • 392 بازدید
درباره زنبورعسل
  • بدون دیدگاه
  • 322 بازدید
یبوست با عسل طبیعی درمان کنید
  • بدون دیدگاه
  • 224 بازدید
نکات نگهداری عسل
  • بدون دیدگاه
  • 236 بازدید
خواص گرده گل برای سلامتی انسان
  • بدون دیدگاه
  • 252 بازدید
درمان سرطان
  • بدون دیدگاه
  • 336 بازدید
حفظ خونسردی
  • بدون دیدگاه
  • 262 بازدید
تنظیم کلسترول خون
  • بدون دیدگاه
  • 237 بازدید
افزودن میل جنسی
  • بدون دیدگاه
  • 209 بازدید
درمان آکنه
  • بدون دیدگاه
  • 233 بازدید
تقویت گوارش بدن
  • بدون دیدگاه
  • 239 بازدید
تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بدون دیدگاه
  • 215 بازدید
رفع خراش و سوختگی
  • بدون دیدگاه
  • 225 بازدید
رفع شوره سر
  • بدون دیدگاه
  • 246 بازدید
بهبود خواب
  • بدون دیدگاه
  • 261 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشترک خبرنامه شوید